Vi anbefaler et besøk til Astrid Lindgrens Verden med alle hennes karakterer. Her blir eventyr til virkelighet, og du kan både møte og leke med Pippi, Ronja, Karlsson og alle de andre. Du kan både møte dem i miljøet de hører hjemme, og du kan treffe på dem når du vandrer rundt i parken.

Teater

Flere ganger om dagen spilles det teater på de tre scenene i parken, der du som publikum kommer veldig nære handlingen – og noen ganger til og med midt i.

Lek

I parken finnes det et antall lekeplasser som f.eks. «Ikke-tråkk-på-bakken-banen», og man kan selvfølgelig klatre omkring i Mattisborgen eller gå om bord på Hoppetossa, skipet til Pippi Langstrømpes pappa.

Mat

Det finnes flere alternativ til å ta en matbit i parken. Vil man ha med en egen piknikkurv finnes det flere steder den kan nytes. I parkens restauranter finnes alt fra typisk mat fra Småland til enklere retter. Det er også flere koselige kaféer og mindre matsteder med alt fra boller, rundstykker til vafler med syltetøy og rømme.

På vei dit

På vei til Astrid Lindgrens Verden fra Hotell Höglund passerer man Mariannelund som er med i Emil i Lønneberget. Ikke langt derifra ligger Bullerbyn der filmen ”Barna i Bakkebygrenda» ble spilt inn. Til og med Katthult der Emil i Lønneberget ble spilt inn ligger i området, og der kan man besøke den virkelige snickarboan. Se kartet nedenfor.