Gränna og Visingsö

Visingsborg slott, en tidløs juvel på Visingsö. Her forteller steinene historier fra fortiden, og slottets ruiner vitner om en majestetisk tid som en gang var. Utforsk de velbevarte restene, la fantasien blomstre og nyt utsikten over Vättern. Hver stein på dette historiske stedet bærer på et kapittel av eventyret som utspilte seg her.

Veien til eventyret starter rett utenfor døren til Hotell Högland! Sett kursen mot Jönköping og la deg fortrylle av veien mot Stockholm, som snart blir en av Sveriges mest pittoreske strekninger langs Vättern. Med hvert sving åpner naturens maleri seg, og du kan allerede her begynne å suge til deg de betagende utsiktene.

Når du har cruiset omtrent 3 mil fra Jönköping, bryt ut fra motorveien og la deg gli inn i Grännas sjarm. Veien hit er ikke bare en reise, det er en oppdagelsesferd gjennom Sveriges skjulte perler. Spenn deg fast, for Gränna og Visingsö venter med å utfolde sitt magiske landskap og autentiske sjarm!

Visingsö

En fantastisk dag på Visingsö, der ein kan oppleve den tradisjonelle gleda av å køyre remmalag gjennom vakre landskap. Med hestar som fører oss gjennom øya, blir turen ikkje berre ein reise i tid, men òg ein reise i naturskjønnhet.

Gränna

Visingsö, den magiske øya, sies å ha blitt skapt av kjempen Vist, som kastet en torvklump i Vättern for over 1000 år siden. I dag fengsler øya besøkende med sine fortryllende landskap og vakre strender. Ved ankomst blir du møtt av ruinene av Visingsborg slott og et utvalg av innbydende restauranter. En unik måte å utforske øya på er med de tradisjonelle hestekjerrene, kjent som ’remmalagen’, som gir en historisk touch til din reise.

Et sted du må besøke er Kumlaby kirke, hvor en klatretur opp i tårnet gir en spektakulær utsikt. For å få mest mulig ut av besøket ditt, er det praktisk å la bilen stå i Gränna på grunn av begrensede parkeringsmuligheter på øya. Når du er på Visingsö, kan du utforske øyas naturlige skjønnhet og historiske steder til fots eller ved å leie en sykkel fra havnen.

For en sømløs tur til Visingsö, start med en naturskjønn reise fra Gränna. Overgangen markerer begynnelsen på et fortryllende eventyr. På øya kan du utforske de pittoreske og historiske skattene uten bekymring for parkering. Omfavn øyas sjarm og fordyp deg i dens naturskjønnhet.

Velkommen til Visingsö, hvor historie og naturens skjønnhet smelter sammen og skaper en uforglemmelig opplevelse!

Magiske øyeblikk i Gränna, Sverige, hvor fargerike hus omfavner gatene, og duften av sukker og eventyr fyller luften. Utforsk polkagrisens rike, der tradisjonen føres videre fra generasjon til generasjon. La deg forføre av sjarmen i dette sjarmerende småbyområdet, hvor hvert hjørne forteller historien om polkagrisenes søte arv.

Velkommen til Gränna – en fargesprakende perle langs Vätterns bredder! Utforsk de sjarmerende gatene hvor fargerike hus tar deg med på en tidsreise. Men det er ikke bare historie som fenger; duften av nystekte polkagriser, byens ikoniske godteri, kiler i nesen mens du går gjennom smugene.

Opplev den autentiske svenske atmosfæren mens du vandrer langs innsjøen, og nyt panoramautsikten fra brauterassen. Gränna er ikke bare en by, det er en følelse – en smeltedigel av kultur, historie og søt, søt tradisjon. Ta fergen til Visingsö for en ekstra dose eventyr eller nyt lokale delikatesser på de koselige kaféene. Gränna er en skattekiste av opplevelser som venter på å bli utforsket!

Alle bildene på denne siden er tatt av Jenny Karlsson.