Møt skogens konge på nært hold

I Sverige har man en stor bestand av vill elg som finnes i nesten hele landet. Det er imidlertid ikke ofte man ser en om man er på tur i skogen, men det finnes et antall parker i landet som tilbyr elgsafari der man med sikkerhet får se elg.

Bare ca 2 mil fra Hotell Höglund ligger Skulleryds Älgpark som tilbyr elgsafari der man får se og treffe elg. Safarien foregår fra en traktortilhenger som kjøres inn i innhengningen med elg og hjort. Ved mating av elgene kommer man veldig nær, og får oppleve de staslige dyrene på nært hold.

Parken er også unik med et stort antall hjort, som man også får se under safarituren. Ved inngangen til elgparken ligger det en fin gårdskafé med aner fra 1800-tallet, i typisk smålandsk miljø med inngjerdinger og åkre. På kaféen serveres smørbrød og rundstykker, og det selges elgsuvenirer.

Om elg

Elgen kalles skogens konge og den er mektig staslig med sitt flotte gevir og mankehøyde på opptil to meter.

I sommerhalvåret lever elgen på blader, skudd, kvister, gress og urter. Om vinteren spiser den først og fremst kvister, og hvis snødekket er tynt, bær og lyng. Elgen kan ofte ses på hogstfelt der den spiser de av de nye skuddene som kommer opp fra bakken. Størst sjanse for å se elgen ute i naturen har man når dagen gryr om morgenen. Det er da den rører seg mest. Om natten velger den gjerne et lunt sted der den kan ligge og sove. Om dagen bytter den til et liggested med bra utsikt, gjerne høyt i terrenget.

Skullaryds Älgparks hjemmeside